Villa Maija

Blogi ja uutisia

Villa Maijan toiminta monipuolistuu

Perheyrityksemme tavoitteena on, että Villa Maijassa, yhdessä Hangon kylpyläpuiston tunnetuimmista pitsihuviloista, voisi tulevaisuudessa majoittua entistä monipuolisemmin, myös kesäsesongin ulkopuolella. Pyrimme kehittämään Villa Maijan palveluita niin, että ne vastaavat myös kasvavaan kysyntään etätyöskennellä inspiroivassa, luonnonläheisessä ympäristössä.

Kesäkausi 2021

Olemme aiemmassa blogikirjoituksessa kertoneet, että Villa Maijan palvelukonsepti muuttuu ja kesäkausi 2021 on viimeinen, joka toteutetaan vanhan mallin mukaisesti.

Jatkossa perheyrityksemme keskittyy päärakennuksen Villa Maijan kunnostamiseen ja siihen liittyvän majoitusliiketoiminnan kehittämiseen. Piharakennusten Villa Anken ja Villa Jannen vuokrasopimus päättyi vuodenvaihteessa, ja niiden osalta majoitusliiketoimintaa jatkaa kyseisten rakennusten omistaja Villa Classic Hanko Oy nimellä Hanko Villa Anke.

Uusi konsepti

Villa Maija on ollut vuodesta 2013 perheyhtiö C&E Rosenberg Oy:n omistuksessa ja yhtiö on vastannut myös Hotelli Villa Maijan majoitustoiminnasta. Selkeyttääksemme liiketoimintaa ja luodaksemme sille paremmat kehitysedellytykset, kiinteistönhallinta ja majoitusliiketoiminta eriytetään omiksi yhtiökseen. Kummatkin yhtiöt jäävät saman perhepiirin omistukseen. 

Tavoitteenamme on, että Villa Maijassa on tulevaisuudessa 6-7 huoneistoa, jotka mahdollistavat sekä lyhyt- että pitkäaikaisen, ympärivuotisen asumisen.

Jokaiseen huoneistoon tulee uudistetut kylpyhuoneet sekä pieni keittiö. Lisäksi huoneistoihin asennetaan kaikki muut olennaiset mukavuudet kuten ilmastointi, TV hyvällä äänentoistolla sekä valokuituyhteyteen perustuva kattava wifi.

Huoneistot kunnostetaan korkeatasoisesti. Erityistä huolta kannamme siitä, että rakennuksen alkuperäinen arkkitehtuuri ja kauniit yksityiskohdat säilyvät.

Kolmannen kerroksen käyttöönotto

Keskeinen osa Villa Maijan toiminnan kehittämistä on kolmannen kerroksen käyttöönotto. Rakennus on alunperinkin rakennettu kolmikerroksiseksi ja ylimmän kerroksen huoneita on vuokrattu kesäisin kylpylävieraille. Kolmas kerros on kuitenkin pitkään ollut käyttökiellossa mm. paloturvallisuussyistä. 

Kolmannen kerroksen käyttöönotto on olennainen asia Villa Maijan toiminnan jatkuvuuden varmistamiseksi. Sen majoituskäytön mahdollistamiseksi parannamme koko rakennuksen paloturvallisuutta paloluokasta P3 luokkaan P2, mikä tarkoittaa mm. koko rakennuksen sprinkleröintiä, palo-osastointia sekä toimivien hätäpoistumisteiden toteuttamista.

Julkisivun ja ikkunoiden kunnostus

Suunnitelmissa on myös kunnostaa Villa Maijan julkisivu vuoden 2021 aikana. Kunnostus on tarkoitus tehdä perusteellisesti ja vanhoja menetelmiä kunnioittaen. 

Samassa yhteydessä myös kaikki Villa Maijan vanhat kauniit ikkunat kunnostetaan ja tiivistetään siten, että asuminen ympäri vuoden on mahdollista.

Villa Maija osana Hangon kylpyläpuiston idylliä

Villa Maija sijaitsee keskeisellä paikalla Hangon kylpyläpuistossa ja on olennainen osa alueen historiaa ja miljöötä. Ei liene liioiteltua sanoa, että Villa Maija kuuluu Appelgrenintien tunnetuimpiin ja valokuvatuimpiin kohteisiin. 

Tätä arvokasta perintöä haluamme vaalia ja koemme tärkeänä, että Hangossa voi jatkossakin majoittua vanhassa historiallisessa puuhuvilassa, nauttien menneen maailman tunnelmasta nykyajan mukavuuksin.

Tervetuloa Villa Maijaan!

 

Lisätiedustelut:

Niklas Rosenberg

[email protected]

050 4567 268

1 kommentti

 1. Marketta Wall - tammikuu 17, 2021 11:18

  Hei
  Onnea uusille satsauksillenne. Hangon maine matkailukaupunkina on kestävä ja viime kesäkin osoitti, että kävijöitä riittää, joten panostaminen asiakkaide palveluun kannattaa.
  Olen opastanut asiakkaitanne vuosien mittaan ja tuottanut opastuksia eri teemoista. Hangon entisenä museonjohtajana ja edelleen matkailuoppaana tietoa on kertynyt sekä Hangon historiasta että nykyajasta. Aloitin ensimmäisenä Kylpyläpuiston kävelykierrokset ja myös rooliopastukset. Hangon historiasta olen kirjoittanut 12 kirjaa. Vuonna 2014 sain kaupungin kulttuuripalkinnon.
  Olen mielelläni käytettävissänne, jos tarvitsette asiantuntevaa ja positiivista opasta. Voin tuottaa opastuspalveluja asiakkaiden toiveiden perusteella tai voimme suunnitella opastuksen yhdessä.
  Ystävällisin terveisin
  Marketta Wall
  T:mi Marketta Wall
  Puh. 040 8255769