Villa Maija

Blogi ja uutisia

Villa Maija Renovation Main Hall

Villa Maijan täysremontti etenee, valmista loppuvuodesta 2022

Villa Maijassa on meneillään täysremontti. Sen valmistuttua – näillä näkymin loppuvuodesta 2022 – villassa on kuusi 2-3 huoneen huoneistoa, jotka soveltuvat myös pidempiaikaiseen, ympärivuotiseen majoituskäyttöön.

Projektin toteutusvaihe käynnistyi lokakuussa kiinteistön tyhjennyksellä, minkä jälkeen pääsimme aloittamaan sisätilojen purkutyöt. Kaikki kolme kerrosta on nyt purettu runkoon asti, mikä mahdollistaa suunnitelmien tarkennuksen ja siirtymisen projektin seuraavaan vaiheeseen.

Villa Maija Renovation Second Floor

Sisätilat on purettu runkoon asti. Kuvassa Villa Maijan toinen kerros 12.11.2021.

Kyseessä on mittava täysremontti, jonka yhteydessä uusitaan mm. koko talotekniikka: sähköt, tietoliikenneyhteydet, lämmitys, ilmanvaihto, vesi- ja viemäröinti. Paloturvallisuus nostetaan korkeampaan luokkaan, mikä tarkoittaa mm. parempaa palo-osastointia sekä sprinkleröintiä. Sisätiloja rakennettaessa huomiota kiinnitetään paloturvallisuuden ohella myös äänieristykseen. Vanhat takat ja muut alkuperäiset, rakenteellisesti arvokkaat yksityiskohdat luonnollisesti säilytetään.

Vanhan villan julkisivu uusitaan kokonaan. Myös ulko-ovet ja ikkunat kunnostetaan, mahdollisuuksien mukaan vanhaa säilyttäen. Keskeinen osa projektia on kolmannen kerroksen käyttöönotto. Rakennus on alunperinkin rakennettu kolmikerroksiseksi, mutta kolmas kerros on pitkään ollut poissa käytöstä mm. paloturvallisuussyistä.

Villa Maija Renovation Third Floor

Projektin yhteydessä Villa Maijan kolmas kerros palautetaan asuinkäyttöön (12.11.2021).

Samalla kun projektin suunnitelmia on tarkennettu, on käynyt selväksi, että kaikkia huoneistoja ei saada aiempien tavoitteiden mukaisesti valmiiksi ensi kesään mennessä. Näin ollen emme valitettavasti pysty ottamaan vastaan majoitusvarauksia ensi kesäksi. Tämä on harmillista, mutta tämän kokoluokan urakassa on paljon työvaiheita ja haasteita, jotka vievät oman aikansa.

Tiedotamme talven aikana lisää projektin etenemisestä ja koska Villa Maija avaa seuraavan kerran ovensa vieraille. Tavoitteenamme on, että Villa Maijassa, yhdessä Hangon kylpyläpuiston tunnetuimmista pitsihuviloista, voisi tulevaisuudessa asua ja lomailla entistä monipuolisemmin myös kesäsesongin ulkopuolella. Kehitämme Villa Maijan palveluita niin, että ne vastaavat myös kasvavaan kysyntään etätyöskennellä inspiroivassa, luonnonläheisessä ympäristössä.

Toivotamme kaikille mukavaa loppusyksyä ja vastaamme mielellämme kysymyksiin koskien projektia ja Villa Maijan tulevaa toimintaa.

Niklas Rosenberg
[email protected]
050 4567 268

 

2 kommenttia

  1. Peter Didrichsen - marraskuu 14, 2021 14:45

    Hienoa että vanhat hienot huvilat Hangossa yksi kerrallaan saadaan kuntoon tuleviakin polvia varten ihailtavaksi.

    En ole asunut, mutta joskus käynyt Villa Maijassa aamiaisella. Aivan ihastuttava paikka!

  2. Meri-Maija Marva - marraskuu 16, 2021 07:01

    Upeaa, aikaisemmin asuin useasti Villa Maijassa – olisikohan tässä mun Hanko ratkaisu – olen yli 20 vuotta vuokrannut erilaisia asuntoja ja asunut. hotellissa ja air b& b asunnoissa – omaa ei ole kuitenkaan tulut hankittua, koska asun tunnelmallisessa Raumassa ja matkustan paljon työkseni – Hangossa paljon helsinkiläisystäviäni ja kilpapurjedusajaltani. Minua viehättää Hangon rauhallinen uniikki tunnelma ja toisaalta aktiivinen sosiaalinen elämä