Villa Maija

Blogg och nyheter

De vackraste platserna i Hangö: Uddskatan, Finlands sydspets

På Hangö udds sydvästligaste del, Tulludden, hittar du fastlandets sydligaste naturstig. Stigen leder direkt till den yttre skärgården och Finlands sydspets, där Skärgårdshavets och Finska vikens vågor möts.

På Uddskatans naturskyddsområde kan man bekanta sig med den havsnära naturen som formats av Finska vikens kust och Salpausselkä. Området är en skyddsplats för många hotade arter och en viloplats för fåglar. Det är tillåtet att röra sig endast längs markerade rutter.

Tulludden erbjuder på fantastiska naturupplevelser under alla årstider. Fågelskådare uppskattar speciellt hösten, då otaliga flyttfåglar flockas på uddspetsen för att vänta på gynnsamma väderförhållanden inför resan mot söder.

Vid naturstigens startpunkt finns en parkeringsplats dit det är 3,3 km från Villa Maija. Själva naturstigen är ca 3,5 km lång i vardera riktning, dvs. totalt blir det ca 7 km att promenera. Stigen är ställvis svårframkomlig så det lönar sig att använda ordentliga vandringsskor.

Du kan läsa mera om Tulluddens naturstig på turistbyråns hemsidor.

Fotogalleriets bilder är tagna i slutet av november 2016.

 


 

Fotogalleri – Tulludden och Uddskatan

Tulliniemi, Hanko, Finland, November 2016

Tulludden, på väg mot Uddskatan, 26.11.2016

 

Tulliniemi, Hanko, Finland, November 2016

Tulludden, på väg mot Uddskatan, 26.11.2016

 

Tulliniemi, Hanko, Finland, November 2016

Tulludden, på väg mot Uddskatan, 26.11.2016

 

Tulliniemi, Hanko, Finland, November 2016

Hangö kustbevakningsstation, Tulludden, 26.11.2016

 

Tulliniemi, Hanko, Finland, November 2016

Märket för Finlands sydsspets, Uddskatan, 26.11.2016

 

Tulliniemi, Hanko, Finland, November 2016

Vågorna slår mot Uddskatans mäktiga strandstenar, 26.11.2016

 

Tulliniemi, Hanko, Finland, November 2016

Märket för Finlands sydsspets, Uddskatan, 26.11.2016