Villa Maija

Blogg och nyheter

Hangö Havsbad öppnar i april

Hangö är en känd badort men en badinrättning har staden inte haft sen 1939. I april öppnar dock det nya fina havsbadet på Fabriksudden. Nedan ett urval citat från olika medier:

yle.fi 16.2.2017:

”Me emme ole missään vaiheessa menettäneet meidän kylpyläkaupunki-brändiämme ja nythän Hangosta tulee jälleen kylpyläkaupunki 80 vuoden tauon jälkeen. Matkailusesonki pitenee sitä kautta huomattavasti, kaupungin matkailupäällikkö Marika Pulliainen iloitsee.”

svenska.yle.fi 6.2.2017:

”När man stiger in i entrén på det som nu heter Hangö Havsbad möts man av bassängen och en bländande utsikt ut mot havet. Bassängen är en såkallad infinitypool som från vissa vinklar ser ut att fortsätta rakt ut i havet på andra sidan glasväggen. Bassängen är 25 meter lång och 8 meter bred. Strax intill finns en terapibassäng och en turkisk bastu.”

hs.fi 22.3.2017:

”Kesäaikaan, kesäkuusta elokuun loppuun, kylpylä ja sen 400 neliömetrin ulkoterassi on varattu vain osakkaiden käyttöön. Muina aikoina uimalaitos on avoinna kaikille. Hangon kaupunginjohtaja Denis Strandell iloitsee, että kaupunkilaiset saavat nyt talviaikaan kylpylaitoksen, jota on tavoiteltu pitkään. Koululaisten uimaopetuskin siirtyy Tammisaaresta omaan kaupunkiin.”

hangotidningen.fi 16.2.2017:

”Tradition och modernitet. I marknadsföreningen av spaet har man använt sig av namnet Hangö Havsbad. Begreppet förekom under stadens glansdagar som badort, då Hangö frekventerades av den ryska, välbärgade klassen. Namnet ger en historisk inramning.”

Bilderna: Mika Wist Regatta SPA