Villa Maija

Blogg och nyheter

Hanko Örö Cruise Map Villa Maija

Nyhet: Kryssning från Hangö till Örö kustfort

Örö kustfort öppnades för några år sedan för allmänheten efter att ha varit ett slutet militärområde i hundra år. Denna sommar kör Marine Lines igång med kryssningar från Hangö till Örö och tillbaka, från och med den 25.6.2017. Kryssningar ordnas varje söndag fram till 27.8.

Öns viktigaste sevärdheter är de välbevarade kasernområdena, de tunga Obuhov-kanonerna samt försvarsanläggningar och befästningar från olika tider. Tack vare sin bakgrund som kustfort är Örö, som ligger i yttre skärgården, också en av de viktigaste koncentrationerna för utrotningshotade arter och naturtyper i Södra Finland.

Det ordnas en mängd olika naturutflykter och guidade rundvandringar på ön. Man kan också hyra en cykel, en kajak, eller en SUP-bräda. Eller så kan man bara ta det lugnt och simma och njuta av dagen. På ön finns restaurang, café och inkvarteringsalternativ.

Pris: Vuxna 75 euro, barn (4-14 år) 30 euro. I priset ingår lunch.

Start från Östra hamnen kl. 10 och tillbaka ungefär kl. 18:30. Bokningarna kan göras på Marine Lines hemsidor.

Marine Lines M/S SummerSea