Hotel Villa Maija

Hotell

Drömmer du om logi i närheten av havet? Vill du känna doften av de friska havsvindarna och uppleva den unika villastämningen i Finlands sydligaste stad?

Att övernatta i en 1800-tals villa i centrala Hangö är en oförglömlig upplevelse. Vardagens bekymmer förvandlas till ett minne blott. Det är en kort bilresa (1,5 h) från Åbo eller Helsingfors och man kan komma även med tåg eller buss.

Med en ålder på 128 år erbjuder Villa Maija en fläkt av det förgångna med alla moderna bekvämligheter. Huvudbyggnaden och gårdens tilläggsbyggnader  har blivit omsorgsfullt omhändertagna och renoverade med respekt för det gamla. 

Huvudbyggnaden Villa Maija

Tullchefen och hovrådet Frans von Haartman lät bygga Villa Maijan år 1888. Den stora huvudbyggnaden står i tre våningar och präglas av dekorerade glasverandor och en stor terass på framgården.

De flesta rummen i huvudbyggnaden är rymliga och de rum som vetter mot Appelgrensvägen har antingen balkong eller glasveranda. Alla rum har egna badrum (dusch och toalett) samt modern luftkonditionering.
Om oss - Hotell Villa Maija Hangö - Huvudbyggnaden

 

Gårdsbyggnaden Villa Janne

Villa Janne byggdes samtidigt med huvudbyggnaden och till en början fungerade den som bykstuga. Senare har byggnaden utvidgats och flera gästrum har kommit till. Nästan alla rum är två personers rum och belägna i första våningen. I övre våningen finns ett mysigt lite större sovrum. Alla rum har egna badrum med dusch och toalett.

I Villa Janne finns hotellets traditionella vedeldade bastu. I anslutning till bastun finns även en lugn innergård med grill och sittgrupp.

Om oss - Hotell Villa Maija Hangö - Gårdsbyggnaden Villa Janne

 

Gårdsbyggnaden Villa Anke

Villa Anke byggdes ursprungligen som släktens gästhus och den blev färdig år 1904. I byggnaden finns lägenheter som lämpar sig ypperligt för familjer. Lägenheterna har vardagsrum, sovrum, badrum och kök. I övre våningen finns två rymliga familjerum, som förutom egna sanitetsutrymmen har även balkong / glasveranda.

Om oss - Hotell Villa Maija Hangö - Gårdsbyggnaden Villa Anke

 

Villa Maijas hemtrevliga gårdsmiljö

Våra hotellgäster kan njuta av Villa Maijas stämningsfulla gårdsmiljö med ursprungliga trädgårdar. På gården finns förutom frukostterassen även sittgrupper som lämpar sig för grillning eller solbad.

Gäster kan parkera gratis på hotellets gårdsplan, nära Vårdbergsvägen.

Om oss - Hotell Villa Maija Hangö - Gården