Villa Maija

Villa Maija

Drömmer du om ett boende nära havet? Vill du njuta av det unika havslandskapet och den lugna atmosfären i Hangö och badhusparkens spetsvillor?

Villa Maija erbjuder en fantastisk möjlighet för en snabb paus från vardagen. Att bo i en autentisk 1800-talsvilla på Hangös paradplats är en unik upplevelse – och bara en och en halv timmes bilresa från Helsingfors eller Åbo. Hangö kan också lätt nås med tåg eller buss.

Tullchefen och hovrådet Frans von Haartman lät bygga Villa Maija år 1888. Den stora villan står i tre våningar och präglas av dekorerade glasverandor och en stor terass på framgården.

Den över 130 år gamla Villa Maija erbjuder boende med atmosfär från det förflutna, men med moderna bekvämligheter. Villan har blivit kärleksfullt omhändertagen och moderniserad med respekt för det gamla. Hela villan har totalrenoverats 2022-2023 och vi öppnade våra dörrar igen för gäster sommaren 2023.

De gamla rummen i Villa Maija har renoverats till lyxiga villalägenheter. Varje lägenhet är något annorlunda, men de förenas av en villaatmosfär av mycket hög kvalitet. Villa Maijas lägenheter är rymliga och varje lägenhet kan använda den gemensamma terrassen. I framtiden kommer terrassen att vara för privat bruk endast för dem som bor i villan. Vissa lägenheter har även en egen liten terrass eller balkong. Alla lägenheter har egna badrum (dusch och toalett) samt moderna luftkonditioneringar och tvättmaskin. Två lägenheter har även egen bastu. I samband med renoveringen byggdes även ett fullt utrustat kök i varje lägenhet. I framtiden kan du även bo på Villa Maija under längre perioder och vi har öppet året runt.

Villa Maija har tagit ett nytt steg in i modern tid och på så sätt kan vi säkerställa användningen av byggnaden långt in i framtiden, under de kommande hundra åren. Villa Maija är nu som ny, men den gamla atmosfären har givetvis bevarats. Den värdefulla renoveringen kommer att höja upplevelsen för våra gäster till en ny nivå och vi kan därmed garantera ett lyxigt boende för Hangös resenärer i framtiden.

Om du inte är säker på vilken lägenhet som är rätt för dig, skicka oss ett email ([email protected]). Vårt företag kommer att utöka sin verksamhet i framtiden. Vi kommer snart att kunna erbjuda andra lägenheter förutom Villa Maija. Vi kommer snart att berätta mer om dessa möjligheter.

Välkommen till Hangö!