Villa Maija

Blogg och nyheter

Hangö ett paradis för ornitologer – Hotell Villa Maija

Hangö är ett paradis för fågelskådare

Med tanke på fågelskådning är Hangö perfekt beläget. Vårens första flyttfåglar anländer till Hangöudden och årligen kan man skåda ca 270 fågelarter. På hösten samlas fåglar på väg mot sydväst i stora skaror på en smal remsa fastland i ändan av den trattformade udden.

Stränderna i Hangö är långgrunda och de skyddade vikarna lockar till sig stora mängder fåglar under flyttiderna. Våren kommer tidigt, vilket innebär att säsongen är längre än på det övriga fastlandet.

Hotell Villa Maija fungerar som en ypperlig bas för fågelskådare. Bellevues fantastiska sandstränder är på promenadavstånd och det är bara 3 km till platsen där Tulluddens naturstig börjar. Furuviks naturskyddsområde och åkrarna i Täktom by ligger inte heller långt borta.

Vill du vara riktigt tidigt ute kan du be en frukostpåse med dej från köket kvällen innan.